Waarom een groot E-Golf topic?

De E-Golf is een auto waarvan er momenteel veel gebruikt en voor relatief lage aanschafprijzen beschikbaar zijn. De auto was en is populair vanwege een aantal redenen:

  • De auto lijkt niet op een EV zoals vele andere. Het is geen futuristisch model, maar ziet er net uit als iedere Golf VII. Voor veel mensen is dit een voordeel.
  • De auto is volledig gebaseerd op het beproefde Golf concept. Het basismodel is al zeer compleet uitgevoerd en zeer degelijk. Net als iedere andere Golf.
  • De WLTP opgave van 236 Km is zeer reëel en bij normaal gebruik haalbaar, maar bij vlot gebruik en voornamelijk snelweg kun je beter uit gaan van maximaal 200 km. Hiermee voldoet de auto voor de meeste mensen ruimschoots.
  • De auto is zeer efficiënt en de accu is 35,6 kWh groot (netto 32 kWh), deze is snel op te laden bij de snellader of binnen een paar uur bij de laadpaal thuis. 

 

Bovenstaande eigenschappen zijn belangrijk nu nieuwe EV's voor de meeste particulieren nog niet betaalbaar zijn. Met zijn 8 jaar garantie op het accupakket zijn er voldoende E-Golfs beschikbaar die nog jaren garantie hebben. Met deze auto komt elektrisch rijden voor een grote groep mensen binnen handbereik en ik verwacht dat deze auto als occasion de komende jaren een belangrijke rol gaat spelen. 

Op het moment van schrijven zijn er bijvoorbeeld op AutoTrader 268 beschikbaar vanaf het bouwjaar 2017. E-Golfs op Autotrader

Hier vindt je de originele Nederlandse brochures van de 2019 uitgave van de E-Golf: Brochure 1 E-Golf 2019 | Brochure 2 E-Golf 2019

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een video meer dan duizend foto's.

Hieronder een poging om, eerst de naar mijn mening beste algemene reviews, en daarna per uploader zo veel mogelijk video's over de E-Golf weer te geven. Hopelijk dragen deze video's bij aan een goed beeld voor mensen die overwegen een E-Golf aan te schaffen.

VW E-Golf 2017 | Fully Charged

Johnny Smith, toen nog reviewer bij het super platform Fully Charged, heeft een review gemaakt van de E-Golf 2017 en hij was enthousiast. Hij hoorde er iets van Depeche Mode in en hij denkt dat de E-Golf mensen over de streep kan trekken die niet zoveel op hebben met een EV. Omdat het gewoon een Golf is


Steve Julien | VW E-Golf Long term owner review. 

Steve Julien en zijn gezin hebben een E-Golf en een Tesla. Ze gebruiken de E-Golf als tweede auto maar vaak ook als eerste omdat ze hem zo top vinden. Na 22000 mijl geeft hij een eerlijke review met plus en min. Hij heeft meer video's over de E-Golf gemaakt, die vind je hieronder.


Autogefühl | Full review E-Golf range facelift 2017/2018

Het duitse Autogefühl (video is in het engels) staat bekend om zijn zeer uitgebreide reviews van zeer hoge kwaliteit. Dat geldt zeker ook voor deze. De reviewer bespreekt zo'n beetje alles en filisofeert er op los in het vergelijk met andere EV's. Aanrader!

<---------------------------------------->

Hieronder ga ik per uploader zoals gezegd zoveel mogelijk video's over de E-golf plaatsen. 

Ik begin met Björn Nyland. Björn Nyland, ook wel Teslabjorn, is één van de eerste en meest actieve Youtubers die video's plaatst over EV's. De meeste EV's behandeld hij is meerdere video's. Range test, Bananabox test, algemene reviews, Accelaration tests, Degredation tests, I drove it to zero tests enz. enz. Hieronder zijn video's over de E-Golf. Eerst de video's over de eerste modellen, dan die over de modellen vanaf 2017. 

Het kanaal van Björn Nyland is HIER te vinden.

Björn Nyland | VW E-Golf 24 Kwh First impressions (rambling)

6 Jaar geleden had Björn zijn eerste ervaring met de E-Golf, de versie met 24 Kwh batterij. Hij zag dat er in Noorwegen ineens heel veel van werden verkocht en wou wel eens weten waarom. 

Björn Nyland | Winter test of VW E-Golf 24 kWh part 1

Het eerste deel van een Winter Test van de 24 kWh E-Golf. Björn rijdt van Oslo naar het zuiden naar Kristiansand en terug. Hij reed niet in de sneeuw maar in winterse omstandigheden wel op de snelweg en op slingerende wegen. 1010 Km in een EV met een 24 kWh batterij. Euh...

Björn Nyland | Winter Test of VW E-Golf 24 kWh part 2

Deel twee van deze lange tocht. In dit deel rijdt Björn naar het noorden naar Hamar en dan via Gjøvik terug naar Oslo. Hij probeerde ook 5 stoelen in de auto te pakken.

Björn Nyland | 2016 VW e-Golf 24 kWh 6 years/48k km battery degradation test

Björn doet een degradatie test op een 24 kWh E-Golf van 6 jaar oud met 48 duizend kilometer op de teller. Hoe houdt deze kleine batterij zich?

Björn Nyland | 2015 VW e-Golf 7 years/116k km battery degradation test

Nog een degradatie test voor de 24 kWh E-Golf, maar nu één van 7 jaar oud met 116 duizend kilometer op de teller. Hoe vergaat het deze?

Björn Nyland | 2015 VW e-Golf 24 kWh 7 year/160k km battery degradation test

Het wordt even spannend in de auto als er nog maar 6% over is, maar Björn ziet een trend waarbij de E-Golf een lagere degradatie laat zien dan de Kia Soul, beide met passieve koeling van de batterij. Daarom test hij nóg een 24 kWh E-Golf op batterijdegradatie. Deze keer één uit 2015 met 160 duizend kilometer ervaring... 

Björn Nyland | VW e-Golf 35.8 kWh test drive

Björn zijn eerste kilometers in de vernieuwde E-Golf met 35.8 kWh. Hij is niet teleurgesteld!

Björn Nyland | Adaptive headlights test in new e-Golf

Björn test de koplampen van de nieuwe 35.8 kWh E-Golf. Deze heeft het lichtpakket en heeft dus full-matrix-headlights. 

Björn Nyland | VW e-Golf 35.8 kWh range test

Björn doet een range test bij een snelheid van 90 km/u. Ook rijdt hij even langs de weegschaal.

Björn Nyland | e-Golf range, noise and banana test

In deze video meer tests: rangetest bij 120 km/u, geluidstest en de fameuze banana box test.

Björn Nyland | Road trip with new e-Golf

Björn gaat met de nieuwe E-Golf op een Road-Trip van Oslo naar Trontheim en terug! 1042 Km op één dag! Oh boy!

Björn Nyland | VW e-Golf 1000 km challenge

Ook de E-Golf wordt onderworpen aan de beroemde TeslaBjorn 1000 Km Challenge! Nieuw record?

Björn Nyland | Charging e-Up, - Golf and Ioniq commentary

Tijd voor een oplaadwedstrijd! Welke laadt het snelst en heeft de beste laadcurve?

Björn Nyland | Rematch between e-Golf and Leaf

Nu we toch aan het racen zijn: Een 600 km lange race tussen een Nissan Leaf en een E-Golf door Björn en één van zijn vrienden! Het is een remach omdat de eerste poging niet helemaal eerlijk verliep.