• Het allereerste Alette magazine is verschenen, met allerlei bijzondere verhalen uit de samenleving, maar nog véél meer! Wil jij ook een artikel in het Alette magazine, neem gerust contact met mij op.

  https://issuu.com/noordster4/docs/alette_magazine_01
  0 0 Reacties 0 Aandelen
 • Vind veel informatie over Midden-Groningen op de WikiPedia pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Midden-Groningen_(gemeente)
  Midden-Groningen (gemeente)
  Midden-Groningen is sinds 1 januari 2018 een gemeente bestaande uit de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde in de Nederlandse provincie Groningen. De gemeenten zijn samengegaan in het kader van de gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen 2013-2018. Naam Op 15 maart 2016 werd de nieuwe naam voor de drie gemeenten bekend gemaakt in het dorpscentrum van Zuidbroek. Er kon gestemd worden op drie namen: Hogewolden, Woldmeren en Midden-Groningen. Met 48 procent van de stemmen werd uiteindelijk door de inwoners voor de naam Midden-Groningen gekozen. Op 26 april 2016 is deze naam bekrachtigd door de drie gemeenteraden. Omvang De gemeente bestaat uit de volgende plaatsen. De hoofdplaats en grootste plaats is Hoogezand. Bron: CBS en de buurten, buurtschappen en gehuchten: Achterdiep, Beneden Veensloot, Blokum, Borgercompagnie (deels), Borgweg, Boven Veensloot, Denemarken, Duurkenakker, Foxholsterbosch, Gaarland, Heidenschap, Jagerswijk, Kalkwijk, Klein Harkstede, Kleinemeer, Korengarst, Lageland...
  NL.WIKIPEDIA.ORG
  2 0 Reacties 0 Aandelen
 • 10 Feiten over de Formule 1 in Nederland


  De Formule 1 leeft en heel Nederland ziet uit naar het bericht dat de Formule 1 na 35 jaar terugkeert op onze bodem. Er wordt de laatste tijd veel over geschreven. Maar wat zijn nu de feiten en wat zijn de fabels?


  1) “Zandvoort staat op pole position”
  Juist

  Het FOM heeft Zandvoort op pole position gezet om de Nederlandse Grand Prix te gaan organiseren. De deadline voor de exclusiviteit van Zandvoort is 31 maart. Daarna kunnen ook andere geschikt bevonden circuits zoals Assen een bod doen.

  Conclusie: Zandvoort staat op pole position, Assen is klaar voor actie.


  2) “Assen is niet in beeld voor de Formule 1”
  Onjuist

  Het FOM wil dolgraag een Formule 1 op Nederlandse bodem. Men heeft het circuit van Assen hiervoor ook geschikt bevonden. Zandvoort mag vanwege haar historische positie een eerste poging wagen. Lukt dat niet op tijd, dan kan Assen een bod doen. Dit staat in een vertrouwelijke brief van het FOM aan Assen die meerdere landelijke media hebben ingezien en bevestigd.

  Conclusie: Assen is in beeld voor de Formule 1  3) “31 maart is een harde deadline”
  Juist

  Het FOM bepaalt inderdaad zelf wanneer ze naar buiten brengt welke circuits op de 2020 kalender staan. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet op 31 maart worden gecommuniceerd. Voor Zandvoort geldt een harde deadline van 31 maart: dan verloopt haar exclusiviteitsperiode om een bod dat voldoet aan de voorwaarden van het FOM. Dit valt op te maken uit de brief die men lekte. Zandvoort kan uiteraard ook na die deadline proberen een bod te doen, net als andere circuits - waaronder Assen - hoogstwaarschijnlijk en met veel enthousiasme zullen doen, maar de klok tikt om op tijd op de kalender voor 2020 te komen.

  Conclusie: 31 maart vervalt de pole position van Zandvoort  4) “Assen is een motorcircuit”
  Onjuist

  Het TT Circuit Assen is een wereldberoemd circuit in met name de motorsport. De koningsklasse van de motorsport wordt er jaarlijks gehouden. Op Assen wordt al sinds jaar en dag met auto’s geracet en autoracen wordt steeds populairder op Assen, daarom verhuist bijvoorbeeld de DTM vanaf 2019 van Zandvoort naar Assen.

  Conclusie: Assen is een circuit voor zowel motorsport en autosport  5) “Assen is geschikt voor de F1”
  Juist

  Het TT Circuit Assen is met minimale aanpassing - die uit de lopende begroting wordt gefinancierd – volledig geschikt bevonden door het FOM. Deze aanpassing gaat niet ten koste van de motorsport. Het circuit is bijvoorbeeld breder dan Zandvoort en dat zorgt voor spannende F1 inhaalacties.

  Conclusie: Assen is uitermate geschikt voor de Formule 1  6) “Assen heeft geen heritage”
  Onjuist

  Het TT Circuit Assen is ontstaan uit de eerste races in 1925, en heeft daarmee de oudste racing heritage van Nederland. Assen heeft de afgelopen jaren meer dan 70 miljoen euro geïnvesteerd in de baan, tribunes, faciliteiten, paddock, toegangswegen en parkeerplaatsen en is daarmee een van de modernste en meest geschikte circuits van Europa voor toekomstige koningsklassen in zowel motorsport en autosport.

  Conclusie: Assen is heritage en toekomstige heritage  7) Een F1 GP kan in 2020 in Nederland
  Juist

  Zowel Zandvoort als Assen maken kans om de F1 GP in Nederland vanaf 2020 te organiseren. Beide circuits zijn geschikt bevonden door het FOM. Beide circuits kunnen hier drie geluidsdagen binnen de bestaande vergunning voor gebruiken. Uiteindelijk gaat het erom of een circuit op tijd een bod neer kan leggen dat voldoet aan alle eisen van het FOM zodat het op de 2020 kalender kan worden toegevoegd.

  Conclusie: we zijn met 2 circuits die de kans hebben sinds 35 jaar niet dichterbij de F1 in Nederland geweest

  8) “Assen is ver weg”
  Onjuist

  Assen ligt centraal voor belangrijke doelgroepen: Nederland, Duitsland, Denemarken, België en de UK. Vanuit de meeste steden in Nederland en alle steden in deze landen is Assen het snelst bereikbaar. Het TT Circuit Assen is uitermate goed bereikbaar per weg, via openbaar vervoer en heeft een vliegveld op minuten afstand.

  Conclusie: Assen is het snelst van huis tot tribune  9) “Assen zit Zandvoort in de weg”
  Onjuist

  Het TT Circuit Assen en de organisator gunnen Zandvoort de exclusiviteitsperiode en hebben zelf de pers niet opgezocht. Men heeft zich beperkt tot feitelijke reacties op onjuistheden. De onafhankelijke Business Club Grand Prix Assen heeft de afgelopen periode op ludieke en sportieve manier campagne gevoerd om de oranjegekte in Nederland aan te jagen en heeft zowel #HupZandvoort en #HupAssen gepromoot.

  Conclusie: Assen is sportief  10) “Circuits kunnen zonder publiek geld”
  Juist

  Er zijn wereldwijd circuits die moeite hebben hun F1 businesscase rond te krijgen. Max Verstappen is het aanstormende talent in de Formule 1 en dat wakkert de belangstelling in Nederland aan. Een Formule 1 in Nederland zal vele fans aantrekken. Assen heeft alle faciliteiten, de business case en de organisatie klaar om al deze fans te kunnen huisvesten. Er hoeft geen investering te worden gedaan waardoor de kosten per race op €30 miljoen worden geschat, waar andere circuits op €40 miljoen uitkomen. Er kunnen 130.000 fans per dag worden verwelkomd, en dat volume zorgt voor betaalbaarder kaartjes, een positieve business case, zonder dat er een rijksbijdrage nodig is.

  Conclusie: Een positieve business case voor de F1 is mogelijk zonder publiek geld


  Business Club Grand Prix Assen
  www.nlgrandprix.com
  0 0 Reacties 0 Aandelen
 • Boot schoon en gáán! #hetlevenismooi
  0 0 Reacties 0 Aandelen
 • Prachtige aanwinst voor Zuidbroek en de gemeente Midden-Groningen: de vernieuwde MEGA-Aldi!
  1 0 Reacties 1 Aandelen
 • Midden-Groningen wil alsnog meedoen met wietpilot
  "Voor de eerste pilot, waaraan in principe zes tot tien gemeenten mee kunnen doen, komt Midden-Groningen waarschijnlijk te laat, denkt Bosscher. Maar, zo zegt ook VVD-raadslid Chris Ubels, 'We zitten er als gemeente bovenop om ons meteen aan te melden als daar weer een kans voor is." Midden-Groningen wil alsnog meedoen met wietpilot - RTV Noord
  2 0 Reacties 0 Aandelen
 • Arm poesje...

  https://www.facebook.com/boredpanda/videos/10156779835309252/
  Nature can be so cruel...

  Nature can be so cruel... By ViralHog

  Geplaatst door Bored Panda op vrijdag 25 mei 2018
  0 0 Reacties 0 Aandelen
 • Let op: Vanaf maandag rijden er geen bussen!

  https://www.rtvnoord.nl/nieuws/195480/Vanaf-maandag-landelijke-staking-in-het-streekvervoer-bussen-rijden-niet
  Vanaf maandag landelijke staking in het streekvervoer: bussen rijden niet
  Vanaf komende maandag leggen chauffeurs in het streekvervoer het werk weer neer. het gaat alleen om de bussen. Aanleiding voor de staking is een aanhoudend cao-conflict.
  WWW.RTVNOORD.NL
  0 0 Reacties 0 Aandelen
 • Zondag 17 Juni Feestweek Zuidbroek:

  Oude bekenden: Edwin, Marieke, Steven, Roan en Johnny... De grondleggers van Beethoven komen dit jaar als Beethoven Legends de tent op zijn kop zetten!
  Zondagavond 17 juni: Beethoven Legends!

  Oude bekenden: Edwin, Marieke, Steven, Roan en Johnny... De grondleggers van Beethoven komen dit jaar als Beethoven Legends de tent op zijn kop zetten!

  0 0 Reacties 0 Aandelen
 • Het is aan party dj's 2join en 'We are the Children of the Night' Nakatomi om op vrijdag 15 juni te Feestweek Zuidbroek de tent op zijn kop te zetten!

  https://www.facebook.com/gr.feestweekzuidbroek/videos/2448148278544845/
  Vrijdag 15 juni Feestweek Zuidbroek

  Het is aan party dj's 2join en 'We are the Children of the Night' Nakatomi om op vrijdag 15 juni te Feestweek Zuidbroek de tent op zijn kop te zetten!

  Geplaatst door Feestweek Zuidbroek op maandag 21 mei 2018
  0 0 Reacties 0 Aandelen
Meer Verhalen