Bezoek Website
2e Gemeente van de provincie Groningen. 62500 inwoners. Bestaat uit de voormalige gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren en is op 1-1-2018 ontstaan.
Social Links
 • Vind veel informatie over Midden-Groningen op de WikiPedia pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Midden-Groningen_(gemeente)
  Midden-Groningen (gemeente)
  Midden-Groningen is sinds 1 januari 2018 een gemeente bestaande uit de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde in de Nederlandse provincie Groningen. De gemeenten zijn samengegaan in het kader van de gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen 2013-2018. Naam Op 15 maart 2016 werd de nieuwe naam voor de drie gemeenten bekend gemaakt in het dorpscentrum van Zuidbroek. Er kon gestemd worden op drie namen: Hogewolden, Woldmeren en Midden-Groningen. Met 48 procent van de stemmen werd uiteindelijk door de inwoners voor de naam Midden-Groningen gekozen. Op 26 april 2016 is deze naam bekrachtigd door de drie gemeenteraden. Omvang De gemeente bestaat uit de volgende plaatsen. De hoofdplaats en grootste plaats is Hoogezand. Bron: CBS en de buurten, buurtschappen en gehuchten: Achterdiep, Beneden Veensloot, Blokum, Borgercompagnie (deels), Borgweg, Boven Veensloot, Denemarken, Duurkenakker, Foxholsterbosch, Gaarland, Heidenschap, Jagerswijk, Kalkwijk, Klein Harkstede, Kleinemeer, Korengarst, Lageland...
  NL.WIKIPEDIA.ORG
  1 0 Reacties 2 Aandelen
 • 1 0 Reacties 0 Aandelen
 • 0 0 Reacties 0 Aandelen
Meer Verhalen