Bezoek Website
2e Gemeente van de provincie Groningen. 62500 inwoners. Bestaat uit de voormalige gemeenten Menterwolde, Hoogezand-Sappemeer en Slochteren en is op 1-1-2018 ontstaan.
Social Links
 • Bezoek de nieuwe website van Marketing Midden-Groningen

  Deze site wil toeristen en inwoners van onze nieuwe gemeente laten genieten! Genieten van onwerkelijk stille natuur, sterrenavonden in het donker maar ook van films, theater, optredens en bijzondere festivals.
  Midden-Groningen: Klaar om ontdekt te worden

  https://marketingmiddengroningen.nl/
  0 0 Reacties 0 Aandelen
 • Vind veel informatie over Midden-Groningen op de WikiPedia pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/Midden-Groningen_(gemeente)
  Midden-Groningen (gemeente)
  Midden-Groningen is sinds 1 januari 2018 een gemeente bestaande uit de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde in de Nederlandse provincie Groningen. De gemeenten zijn samengegaan in het kader van de gemeentelijke herindeling in de provincie Groningen 2013-2018. Naam Op 15 maart 2016 werd de nieuwe naam voor de drie gemeenten bekend gemaakt in het dorpscentrum van Zuidbroek. Er kon gestemd worden op drie namen: Hogewolden, Woldmeren en Midden-Groningen. Met 48 procent van de stemmen werd uiteindelijk door de inwoners voor de naam Midden-Groningen gekozen. Op 26 april 2016 is deze naam bekrachtigd door de drie gemeenteraden. Omvang De gemeente bestaat uit de volgende plaatsen. De hoofdplaats en grootste plaats is Hoogezand. Bron: CBS en de buurten, buurtschappen en gehuchten: Achterdiep, Beneden Veensloot, Blokum, Borgercompagnie (deels), Borgweg, Boven Veensloot, Denemarken, Duurkenakker, Foxholsterbosch, Gaarland, Heidenschap, Jagerswijk, Kalkwijk, Klein Harkstede, Kleinemeer, Korengarst, Lageland...
  NL.WIKIPEDIA.ORG
  1 0 Reacties 2 Aandelen
 • 1 0 Reacties 0 Aandelen
 • 0 0 Reacties 0 Aandelen
Meer Verhalen