• Dit verhaal gaat over de geschiedenis rond de sluiting van het raadhuis museum van Uithuizermeeden. Met als gevolg het verdwijnen van de bijzondere oude dorps geschiedenis. Een verslag uit de kranten en archief. En hoe men zover ging dat de bewoners vertrokken en het raadhuis opnieuw verpauperde.

  #Uithuizermeeden #Uithuizen

  https://drive.google.com/file/d/16XBcg45z0qY2wQydq7EmXkCpJ2YTPU2G/view?usp=sharing
  1 0 Reacties 0 Aandelen
 • In deze uitgave komen we ondernemers en bestuurders tegen die vanaf 1984 te zien waren in de vele publicaties, interviews en verhalen in megazins en kranten van uitgever Roorda. Aan hen heeft Roorda veel goede herinneringen. Ze waren te zien in het Groninger Ondernemers Kontakt en Drents Ondernemers Kontakt en het noordelijk export boek The Top of Holland 2020. Intussen is er veel veranderd. Dit verslag is dan ook een tijdsbeeld waarin we veel mensen zien die met pensioen zijn of inmiddels al niet meer leven. Maar dit boek gaat ook over het leven in een tijd, “Toen geluk en normen en waarden en veiligheid nog heel gewoon waren”

  #Groningen

  https://drive.google.com/file/d/1wKDOgUSh-ikE45q7GiEWr7nP6XfNEbqH/view?usp=sharing
  1 0 Reacties 1 Aandelen
 • In 1984 verscheen het eerste Meister Journaal. Het nieuwsblad over en van #Uithuizermeeden. Daarmee kwam Uithuizermeeden prachtig in beeld in een grote regio. Dat was voor de winkeliers en het dorp een mooie tijd. Met de komst van de eigen krant kwam een jarenlange wens van de handelsvereniging uit.

  De iniatiefnemer, de bedenker en geestelijke vader van de naam is uitgever Wout Roorda. Hij koos voor verspreiding middels de P.T.T post, met daarmee een 100% bereik. Ook met de boerderijen post was dat uniek in de regio.

  Uitgever Wout Roorda bracht met zijn krant veel activiteit, promotie en leesplezier naar Uithuizermeeden.

  In dit document verschillende voorbeelden uit het Meister Journaal
  Bestandstype: pdf
  1 0 Reacties 0 Aandelen
 • Dit verhaal gaat over de geschiedenis rond de sluiting van het raadhuis museum van Uithuizermeeden. Met als gevolg het verdwijnen van de bijzondere oude dorps geschiedenis. Een verslag uit de kranten en archief. En hoe men zover ging dat de bewoners vertrokken en het raadhuis opnieuw verpauperde.

  #Uithuizen #Uithuizermeeden #Meisters
  Bestandstype: pdf
  1 0 Reacties 0 Aandelen
 • De ijzersterke medewerkers van de Gemeente Midden-Groningen
  1 0 Reacties 0 Aandelen
 • Knuffels Refaja naar vluchtelingenkamp Irak

  De ruim 12.000 knuffels die actiegroep Red ons Refaja heeft ingezameld om aandacht te vragen voor het behoud van de afdelingen Verloskunde en Kindergeneeskunde gaan naar de vluchtelingenkampen Alwand 1 en Alwand 2 in Irak. Een ander deel van de knuffels is verspreid onder de verschillende afdelingen van de drie ziekenhuislocaties van Treant.

  Afgelopen zomer kreeg Treant van de actiegroep Red ons Refaja 12.297 knuffels. De knuffels waren samen met het commerciële radiostation Simone FM ingezameld. Initiatiefnemer Henri Veldpaus van Red ons Refaja: “We waren toen overdonderd door de vele knuffels die we kregen. Achter iedere knuffel zit wel een verhaal. Het is ons niet gelukt om met de actie de afdelingen open te houden maar Treant heeft ons verzekerd dat ze een goede bestemming voor de knuffels zouden zoeken.”’

  Vluchtelingen
  Treant heeft medewerkers opgeroepen om mee te denken over een bestemming. Daar zijn veel reacties op gekomen. Marco Dam, lid van de raad van bestuur van Treant: ‘’Medewerkers gaven aan dat een aantal afdelingen waar kinderen gezien worden, zoals de priklocaties en de spoedeisende hulp dolgraag knuffels wilden hebben. Ook een vluchtelingenkamp is als bestemming vaak genoemd. Daarom hebben we contact opgenomen met https://paxkinderhulp.nl/. Deze organisatie komt op voor kinderen in o.a. vluchtelingenkampen”’, aldus Dam.

  Vergeten kampen
  De kampen Alwand 1 en Alwand 2 liggen dichtbij de stad Khanaqin, in het noordoosten van Irak. Het is een conflictgebied waar in de hoogtijdagen van de islamitische groepering ISIS de Koerden het gebied bezetten en nu de federale regering de macht heeft. Volgens Pax Kinderhulp behoren de kampen in dit gebied tot de vergeten kampen. Andere hulporganisaties komen hier niet of nauwelijks waardoor alleen de hoognodige voorzieningen zoals tenten en drinkwater aanwezig is. Khalil Ridha van Pax Kinderhulp is blij met de knuffels: “’Wij proberen kinderen in deze kampen, maar ook kinderen in de hele omgeving, zoals straatkinderen of kinderen in tehuizen te helpen. Binnenkort gaan wij weer naar het gebied en dan nemen we de knuffels mee. Een knuffel kan veel betekenen en kan naast alle andere hulpgoederen die we meenemen, toch een beetje troost geven.”’

  De overdracht van de knuffels vindt plaats op woensdag 31 oktober op ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal.
  2 0 Reacties 0 Aandelen
 • Facebook doet Kodi advertenties in de ban: https://fossbytes.com/facebook-bans-kodi-boxes-and-other-jailbroken-devices/
  0 0 Reacties 0 Aandelen
 • Prachtige aanwinst voor Zuidbroek en de gemeente Midden-Groningen: de vernieuwde MEGA-Aldi!
  1 0 Reacties 0 Aandelen
 • De Hesla van Max Holthausen uit Groningen op de Belgische TV! Trots!

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/06/21/dit-is-de-hesla-de-omgebouwde-tesla-die-1-100-kilometer-haalt-z/
  Dit is de Hesla: een elektrische auto die 1.100 kilometer haalt zonder te herladen
  Een Tesla waarvan je de batterijen niet alleen via de stekker, maar ook met waterstof oplaadt: het bestaat nu. Met dank aan een Groningse tiener.
  WWW.VRT.BE
  2 0 Reacties 0 Aandelen
Meer Verhalen